Tips & Tricks

Bevestigen achterwanden

De achterwanden zijn op zeer eenvoudige wijze te plaatsen, de verschillende manieren van plaatsen.......

Wat heeft U nodig?

  1. Krap op maat maken, zodat ze min of meer klem staan tussen de zijwanden van het aquarium, of klem staan tussen de bodem en trekstrips van het aquarium.
  2. Precies op maat maken (of enkele mm's kleiner) en dan met behulp van siliconenkit vastzetten

De achterwanden zijn gemaakt van polyester, dit materiaal kan het best op maat worden gemaakt met een haakse slijptol, voorzien van een metaal slijpschijf of kan worden gezaagd met een ijzerzaag. Precies aftekenen is natuurlijk van groot belang. De gezaagde of geslepen zijden dienen te worden bewerkt met epoxyhars of afgedekt met siliconenkit, zodat er geen water tussen de voorste en achterste laag polyester kan komen.

Het maken van een doorvoer is noodzakelijk om niet alleen het water aan de voorkant van de achterwand te hebben, maar ook daar achter, dit i.v.m. de waterdruk.

Als de achterwand niet hoog genoeg is, dan kan dit euvel worden opgelost door de achterwand vanaf de bodem op te vullen met stevig filtermateriaal, tot dat de juiste hoogte van de bak wordt bereikt. Het opvul materiaal kan desgewenst met siliconen worden bewerkt waarna men dat decoreert met zand of ander zins, maar kan ook worden gedaan met tegellijm voor natte ruimtes, welke naar smaak kan worden gekleurd met de daarvoor in de handel beschikbare kleurpigmenten.

 

Bevestigen River Stone Modules

Voor het verwerken van River Stone modules, maakt U gebruik van hetzelfde gereedschap als voor het op maat maken van de achterwanden. U kunt zelfs van de River stones, Puzzle en Stone modules een eigen ontwerp maken voor een achterwand, zodat U een unieke sfeer naar eigen inzicht creeerd in Uw aquarium !!!

Vooral de River Stone modules lenen zich hier bij uitstek voor, wat niet wegneemt, dat deze natuurlijk ook met de Stone en Puzzle modules kunnen worden gecombineerd.

De River Stone modules zijn "hele" kunststof stenen, die van hetzelfde materiaal (polyester) gemaakt als van de achterwanden, ze zinken, dus kunnen op de bodem los worden geplaatst, op de achter- en zijwanden moeten ze wel worden gefixeerd met b.v. siliconen kit. Om nu te "besparen" kunt U voor de prijs van 1 River Stone module, er 2 maken, eenvoudig door deze overlangs door te zagen of te slijpen. Dit kan het beste worden gedaan met een haakse slijptol, voorzien van een dun slijpblad, welke doorgaans wordt gebruikt om metalen door te slijpen. Dit zijn dunne bladen, daardoor blijft de slijpnaad beperkt tot het minimum.

Het beste kunt U op de module even aftekenen waar deze door geslepen moet worden, dit vergemakkelijkt bij het slijpen de te volgen lijn, zodat U daar eindigt waar U bent begonnen en niet b.v. enkele cm's ernaast!

Onderstaand nog een voorbeeld van een achterwand welke is gecreerd met behulp van River Stone modules.

Deze "halve" River Stones kunt U "A" gebruiken om de achter- en zijwanden van Uw aquarium mee te bekleden, zodat U een eigen, unieke, achterwand creeerd.

U kunt ook grote River Stones gebruiken om op de bodem in het zand te plaatsen, ook hier geldt "koop er 1 en maak er 2", dus is het raadzaam eerst goed te bezien wat U nodig heeft en kan het voordeliger en ook mooier zijn om 1 grote River Stone, doormidden te gebruiken, i.p.v. 2 kleinere !!!! Ook hier kunt U varieren......., b.v zaag een klein kapje van een grote steen, zodat U een mooie grote steen heeft en het kleine kapje kunt gebruiken om ergens iets op te vullen....., de mogelijkheden zijn legio !!!!

Ook is de River Stone "om te toveren" tot een intern filter. U kunt hier zowel de in- als uitstroom in kwijt, zodat al een groot deel van de techniek is weggewerkt in de "aankleding" van het aquarium.

Onderstaand enkele voorbeelden van de mogelijkheden.

De producten van RockZolid zijn gif vrij, kleur echt (met natuurlijke pigmenten) en kras vrij. Omdat deze zowel voor terraria als aquaria worden gebruikt, is het noodzakelijk, deze voor aquaria gebruik te behandelen met epoxy hars, zodat de kleur gewaarborgd blijft.

Het is noodzakelijk, de zaagkanten van zowel de achterwanden als de modules te behandelen met epoxy hars of met siliconen kit, zodat er tussen de lagen polyester geen water komt.

Indien men de materialen niet op de juiste wijze als bovenstaand behandeld (met epoxyhars) kan men geen aanspraak maken op kleurgarantie.

Wij wensen U veel plezier met de creatie van Uw stukje natuur in huis en wij zijn er trots op, U daarbij op weg te hebben geholpen met de producten van RockZolid.

Heeft U vragen, of "loopt" U tegen een onvoorzien probleem aan bij het plaatsen van Uw achterwand? mail of bel ons gerust, wij zullen trachten U op een dusdanige wijze te assisteren, dat U weer vol goede moed verder kunt met Uw project !!!!

Succes !!!!!

RockZolid Nederland/Belgie
RockZolid Aqua Scape Products